Skip to main content
SEO

De complete SEO-marketinggids voor beginners: wat is SEO?

By 02 januari 2022april 16th, 2024No Comments6 min read

Son güncelleme 1 maand önce Gülenber Han tarafından gerçekleştirildi.

Wat is zoekmachineoptimalisatie?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces om ervoor te zorgen dat uw website hoog op de resultatenpagina van de zoekmachine verschijnt. Het is het proces om ervoor te zorgen dat uw inhoud goed is geoptimaliseerd, zodat deze waarschijnlijker wordt weergegeven op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines. SEO is geen proces van de ene op de andere dag. Het kost tijd, onderzoek en geduld. U zult echter een groot rendement behalen als u het goed doet. In dit proces kunt u overwegen om samen te werken met een SEO-bureau.

Basisprincipes van SEO voor experts op het gebied van marketing en contentcreatie

SEO wordt ook wel Search Engine Optimization genoemd en het betekent dat uw site is geoptimaliseerd om hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines.

Hoe kun je content optimaliseren voor SEO? Nou, er zijn veel manieren! U kunt uw inhoud bijvoorbeeld optimaliseren voor zoekwoorden door deze zo vaak mogelijk te gebruiken. U kunt ook voorkomen dat u woorden gebruikt die een trefwoordfilter kunnen activeren en in plaats daarvan synoniemen gebruiken. Een goede manier om dit te doen is door het hulpprogramma voor zoekwoorden van Google Adwords te gebruiken, dat helpt bij het onderzoeken van de populariteit en concurrentie van zoekwoorden en het genereren van ideeën. Hoe zit het met je afbeeldingen? Zorg er bij het uploaden van afbeeldingen naar WordPress of een ander platform voor dat u metadata zoals bestandsnaam, copyrightinformatie en trefwoorden opneemt. Dit zal helpen bij het rangschikken van die afbeeldingen in de SERP’s (Search Engine Results Pages). Tot slot, don

7 basisstappen om organisch verkeer op uw website te vergroten met SEO-marketing

Organisch VerkeerSEO-marketing is het proces van het optimaliseren van uw website om een hogere positie in de zoekresultaten (organisch) op Google te krijgen.

Verhoog het organische verkeer door deze basisstappen te volgen:

 • Opschonen van de website, vooral de navigatie en dubbele inhoud.
 • Gebruik SEO-tools om zoekwoordoptimalisatie te verbeteren om een hogere positie in de organische zoekresultaten te krijgen.
 • Voeg pictogrammen voor sociale media toe aan elke pagina van de website.
 • Maak originele inhoud voor uw doelgroepen om de naamsbekendheid te vergroten en het verkeer naar uw site te vergroten via gedeelde sociale media.
 1. Bepaal je doelen
 2. Analyseer uw site
 3. Maak een contentstrategie
 4. Stel uw website in voor SEO-succes
 5. Ontwikkel een linkbuildingplan
 6. Optimaliseren voor mobiele apparaten
 7. Resultaten volgen en analyseren

Organisch verkeer zijn de bezoekers die naar uw site of blog komen zonder gebruik te maken van een externe link. Het is ook het tegenovergestelde van betaald zoekverkeer. Betaald zoekverkeer wordt gevoed door Google AdWords, Facebook-advertenties en andere kanalen. Organisch verkeer vindt plaats wanneer mensen uw website vinden via niet-betaalde bronnen zoals organische crawlers van zoekmachines of verwijzingen naar sociale media.

Zoekwoordonderzoek is de afgelopen jaren het belangrijkste aspect van optimalisatie voor websites en blogs geworden als gevolg van de toegenomen concurrentie tussen sites voor de hoogste positie in SERPS (pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines). Dit heeft geleid tot een toename van organisch verkeer, omdat er nu meer mensen zoeken naar inhoud op specifieke zoekwoorden, wat hen naar die sites leidt met die termen in hun inhoud.

SEO is een verkorte vorm voor Search Engine Optimization. Het draait allemaal om het promoten van websites op zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Er zijn veel SEO-tools die kunnen worden gebruikt om de SEO-ranglijst van websites in zoekmachines te verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

– Analyse – deze tool biedt website-eigenaren informatie over hoe hun site presteert op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines.

– Zoekwoordonderzoek – deze tool helpt te achterhalen op welke zoekwoorden ze moeten worden getarget, zodat ze meer bezoeken kunnen krijgen, wat op zijn beurt de inkomsten van online bedrijven zal verhogen.

Sociale media – deze tool helpt digitale marketeers om online aanwezig te zijn op sociale-mediasites zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest.

SEO-tools zijn een manier voor bedrijven om hun positie in de markt te monitoren en te analyseren. SEO-tools kunnen worden gegroepeerd in twee categorieën: on-site SEO-tools en off-site SEO-tools. On-site SEO-tools gebruiken gegevens van uw website om u te helpen de positie van zoekmachines te verbeteren, zoals trefwoordonderzoek, sitemapoptimalisatie en metabeschrijvingen. Off-site SEO-tools daarentegen gebruiken uw eigen gegevens om de positie van uw concurrenten in de zoekmachines te analyseren, zoals de zoekwoorden waarop ze ranken en het linkprofiel van de site.

Hoe zoekwoordanalyse uitvoeren?

ZoekwoordanalyseOm trefwoordanalyse uit te voeren, is het belangrijk om te begrijpen wat trefwoorden zijn. Trefwoorden zijn woorden of woordgroepen die klanten gebruiken om naar producten of diensten te zoeken. Het doel van de zoekwoordanalyse is om erachter te komen welke zoekwoorden relevant zijn voor uw bedrijf, zodat u uw inhoud dienovereenkomstig kunt optimaliseren.

Er zijn twee basisstappen bij het uitvoeren van zoekwoordanalyse:

 1. Bepaal welke zoekwoorden relevant zijn voor uw bedrijf
 2. Analyseer het zoekvolume voor elk zoekwoord

De eerste stap moet worden gedaan door te brainstormen naar welke woorden of woordgroepen klanten zouden kunnen zoeken wanneer ze naar uw producten of diensten zoeken. Dit kan elk woord zijn dat te maken heeft met de naam, categorie, kenmerken, voordelen, enz. van uw product. Nadat deze brainstormsessie is voltooid, zou u een omvangrijke lijst met potentiële zoekwoorden moeten hebben. Een trefwoordanalyse is een proces om erachter te komen welke relevante trefwoorden in uw website worden gebruikt. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek, dat helpt om de meest populaire zoekwoorden voor uw niche te vinden. Trefwoorden zijn woorden of woordgroepen die thema’s of onderwerpen vertegenwoordigen waarvoor u uw inhoud wilt optimaliseren. Een goed voorbeeld hiervan zijn ‘beste SEO-tools’.

De eerste stap bij het uitvoeren van een zoekwoordanalyse is om vast te stellen wat de belangrijkste onderwerpen voor uw website zijn. Dit kan worden gedaan door Google Analytics te gebruiken of door enkele vrienden te vragen die van uw niche weten.

Haydar Özkömürcü

Marketing Consultant, Growth Hacker Professional. Tijdens zijn carrière heeft hij met meer dan 500 merken over de hele wereld gewerkt. Er zijn meer dan 3000 studenten actief in de sector. Hij schrijft artikelen in toonaangevende publicaties zoals SEMrush Blog en Brandmap, en werd gekozen als de meest invloedrijke persoon van Turkije op het gebied van internet en technologie. Hij is de oprichter van Google Partner Cremicro. Google Ads, Semrush, Facebook Ads-certificaten zijn beschikbaar.