Skip to main content
Sociale Media

Prijzen voor Instagram-influencers

By 12 februari 2024juni 7th, 2024No Comments8 min read

Laatst bijgewerkt 6 seconden geleden door Haydar Özkömürcü

Influencer marketing is een populaire strategie voor merken om hun doelgroep te bereiken op sociale media, vooral op Instagram. Het bereiken van samenwerkingen met Instagram-influencers kan echter complex zijn, omdat er geen standaardmethode is om de prijzen te bepalen. Verschillende factoren spelen een rol bij het vaststellen van de prijzen, waaronder het bereik, de betrokkenheid van de influencers en specifieke vereisten voor de inhoud. Het is echter belangrijk voor merken om eerlijke tarieven aan te bieden die in lijn zijn met de waarde die influencer-marketing kan bieden.

Hoe eerlijke tarieven voor Instagram-influencers te berekenen?

Instagram-InfluencersVoordat merken tarieven berekenen voor samenwerkingen met Instagram-influencers, is het belangrijk dat ze hun doelen en strategieën voor influencer-marketing bepalen. Om eerlijke tarieven vast te stellen, moeten merken rekening houden met verschillende factoren.

Factoren om te overwegen bij het berekenen van tarieven

De tarieven voor Instagram-influencers kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

  • Bereik en betrokkenheid: Het bereik en de betrokkenheid van influencers zijn cruciale factoren bij het bepalen van tarieven. Hoe groter het bereik en hoe hoger de engagement van een influencer, hoe hoger de tarieven kunnen zijn. Merken moeten de statistieken van influencers evalueren om een goed beeld te krijgen van hun bereik en betrokkenheid.
  • Type inhoud: Het type inhoud dat merken van influencers vragen, kan ook van invloed zijn op de tarieven. Bijvoorbeeld, het creëren van foto’s kost minder tijd en moeite dan het maken van een video, dus de tarieven voor een video kunnen hoger zijn. Merken moeten rekening houden met het gewenste type inhoud bij het onderhandelen over tarieven.
  • Extra vereisten: Soms hebben merken specifieke vereisten voor de inhoud of samenwerking met een influencer. Bijvoorbeeld, exclusiviteit of het gebruik van inhoud in meerdere kanalen kan leiden tot hogere tarieven. Merken moeten eventuele extra vereisten duidelijk communiceren en rekening houden met de waarde ervan bij het bepalen van tarieven.
  • Andere factoren: Naast bovengenoemde factoren kunnen ook exclusiviteit, campagneperiode, agentschapskosten en extra diensten de tarieven beïnvloeden. Merken moeten al deze factoren in overweging nemen om eerlijke tarieven vast te stellen.

Door rekening te houden met deze factoren en een grondige evaluatie van de influencer-markt, kunnen merken redelijke en eerlijke tarieven berekenen voor samenwerkingen met Instagram-influencers.

Als conversie uw doel is

Als het doel van een influencer-campagne conversies is, is het essentieel voor merken om de betrokkenheid van de influencers zorgvuldig te evalueren. Hoewel het bereik van een influencer belangrijk is, kan een hoge betrokkenheidsgraad bijdragen aan een grotere kans op conversies. Het bepalen van het juiste tarief voor conversiedoelen kan echter iets complexer zijn, omdat merken de waarde van elke conversie moeten beoordelen.

Om succesvolle conversies te stimuleren, is het belangrijk om te overleggen met influencers en tarieven te onderhandelen op basis van mogelijke conversieratio’s. Dit stelt merken in staat om een eerlijke prijs te bieden aan influencers in overeenstemming met de potentiële waarde die zij kunnen toevoegen aan de campagne.

In de bovenstaande tabel zie je een voorbeeld van de prijsstelling voor conversies bij verschillende influencers. Het tarief per conversie wordt bepaald op basis van het bereik en de betrokkenheidsgraad van de influencer. Naarmate het bereik en de betrokkenheidsgraad toenemen, stijgt ook de prijs per conversie.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze tarieven slechts een voorbeeld zijn en dat de prijzen kunnen variëren op basis van de specifieke doelen en strategieën van een merk. Het is altijd raadzaam om individueel met influencers te onderhandelen en rekening te houden met de waarde die zij kunnen bieden in termen van conversies.

Prijs per Instagram-bericht

Voor merken die samenwerken met Instagram-influencers, is het belangrijk om de prijs per Instagram-bericht te bepalen. De prijzen kunnen variëren, afhankelijk van het type bericht en de vereisten ervan. Hieronder worden verschillende soorten Instagram-berichten besproken en de factoren die van invloed zijn op hun prijsstelling.

Instagram-bericht (foto)

Instagram-BerichtEen standaard Instagram-bericht met een foto is een populair formaat voor influencers. Het tarief voor dit soort bericht kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals het aantal volgers van de influencer, hun betrokkenheidsgraad en de unieke vereisten voor de inhoud. Merken moeten rekening houden met deze factoren bij het onderhandelen over de prijs voor een Instagram-bericht met een foto.

Instagram-bericht (video)

Een Instagram-bericht met een video kan een ander tarief hebben dan een bericht met alleen een foto. Videocontent kost meer tijd en moeite om te maken, dus influencers kunnen hogere tarieven hanteren voor dit soort berichten. Merken moeten rekening houden met de complexiteit en de waarde van videocontent bij het onderhandelen over de prijs per Instagram-bericht.

Instagram Post Loterij/Wedstrijd

Sommige merken kiezen ervoor om een loterij of wedstrijd te organiseren via een Instagram-bericht. Dit soort berichten kan verschillende tarieven hebben, afhankelijk van de complexiteit van de loterij of wedstrijd en de vereiste betrokkenheid van de influencers. Merken moeten de specifieke vereisten van de loterij of wedstrijd bespreken met de influencers en een passende prijs overeenkomen.

Instagram-verhaal

Instagram-verhalen bieden influencers de mogelijkheid om spontane en authentieke content te delen met hun volgers. Voor het plaatsen van een Instagram-verhaal kunnen aparte tarieven gelden. Merken moeten rekening houden met de duur van het verhaal en het bereik van de influencer bij het onderhandelen over de prijs voor een Instagram-verhaal.

Instagram-verhaal met omhoog vegen

Sommige influencers voegen extra functies toe aan hun Instagram-verhalen, zoals de mogelijkheid om omhoog te vegen voor meer inhoud. Het toevoegen van deze functie kan de prijs van een Instagram-verhaal verhogen, omdat het meer betrokkenheid van volgers kan genereren. Merken moeten de toevoeging van deze functie bespreken met influencers en een passende prijs overeenkomen.

Instagram-verhaal met peiling

Een peiling toevoegen aan een Instagram-verhaal kan ook invloed hebben op de prijs per bericht. Interactieve elementen zoals peilingen kunnen de betrokkenheid van volgers vergroten en de waarde van het Instagram-verhaal verhogen. Merken moeten deze extra functie bespreken met influencers en een passende prijs overeenkomen.
Voor elk type Instagram-bericht is het belangrijk om individuele onderhandelingen te voeren met influencers. De prijs per bericht kan variëren op basis van specifieke vereisten en de waarde die elke influencer kan bieden. Merken moeten rekening houden met deze factoren en eerlijke prijzen overeenkomen die in lijn zijn met de waarde van Instagram-marketing.

Soorten Instagram-influencers

Er zijn verschillende categorieën van Instagram-influencers op basis van hun bereik en volgers:

  1. Nano-influencers hebben meestal tussen de 1000 en 10.000 volgers.
  2. Micro-influencers hebben meestal tussen de 10.000 en 50.000 volgers.
  3. Mid-tier influencers hebben meestal tussen de 50.000 en 500.000 volgers.
  4. Macro-influencers hebben meestal tussen de 500.000 en 1.000.000 volgers.
  5. Mega-influencers hebben meestal meer dan 1.000.000 volgers.

Elk type influencer heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de doelen en strategieën van een merk.

Andere factoren die de prijsstelling van Instagram-influencers beïnvloeden

Naast het bereik en de betrokkenheidsgraad zijn er andere factoren die van invloed kunnen zijn op de prijsstelling van Instagram-influencers. Merken moeten rekening houden met deze factoren bij het onderhandelen over tarieven om ervoor te zorgen dat de prijs in lijn is met de waarde die de influencer kan bieden.

Een van deze factoren is het gebruik van inhoud. Als een merk specifieke eisen heeft met betrekking tot de inhoud, kan dit van invloed zijn op de prijs. Bijvoorbeeld, het creëren van aangepaste content of het opnemen van productvermeldingen kan leiden tot hogere tarieven. Exclusiviteit is ook een factor om rekening mee te houden. Als een merk vereist dat de influencer exclusief samenwerkt, kan dit de prijs verhogen.

Daarnaast spelen de campagneperiode en agentschapskosten een rol bij het bepalen van de tarieven. Langere campagnes vereisen meer inzet van de influencer en kunnen daarom hogere tarieven rechtvaardigen. Bovendien kunnen influencer-marketingbureaus betrokken zijn bij het proces en kunnen hun commissies extra kosten met zich meebrengen.

Verder kunnen extra diensten, zoals het maken van professionele foto’s of video’s, ook de prijs beïnvloeden. Deze extra services kunnen de kwaliteit van de content verbeteren, maar resulteren ook in extra kosten voor het merk. Het is belangrijk voor merken om al deze factoren in overweging te nemen en een eerlijk tarief voor de influencer te bepalen dat in lijn is met de waarde die ze bieden.

Lisa De Vries

Lisa De Vries is een ervaren inhoudsredacteur met een passie voor taal en creatief schrijven. Ze heeft een Bachelor in Communicatie van de Universiteit van Amsterdam en meer dan tien jaar ervaring in het vak. Lisa heeft gewerkt met diverse klanten, van start-ups tot multinationals, en specialiseert zich in SEO-geoptimaliseerde content, contentstrategie en sociale mediacontent. In haar vrije tijd blogt ze over haar reizen en kookavonturen en werkt ze als vrijwilliger bij non-profitorganisaties. Lisa's werk kenmerkt zich door een scherp oog voor detail en een creatieve benadering, wat haar een waardevolle aanwinst maakt voor elk contentteam.